«Ние нямаме избор, освен търсене на пътища за подобряване на отношенията», — каза в четвъртък Рубио.

 

Подлагайки на остра критика руския президент Владимир Путин, кандидатът за президент на САЩ Марко Рубио заяви също, че САЩ нямат избор, освен да протегнат ръка на Русия, за да се подобрят отношенията между двете държави.

 

В интервю за радио New Hampshire Today и отговаряйки на въпроса, ще се срещне ли с Владимир Путин, ако стане президент, Рубио каза:

«Разбира се. Вижте, САЩ и Русия притежават над 90 % от всички ядрени бойни глави в света, затова ние нямаме избор, освен търсене на пътища за подобряване на отношенията. Ние не сме се карали с руския народ. Но Владимир Путин нанася вреди не само на нашите взаимоотношения и на света, но нанася значителен ущърб и на Русия».

 

В миналото Рубио заявяваше, че той е за дипломатическа изолация на Русия, че е готов да я изключи от каквито и да било преговори, които не са свързани с украинската криза. На уеб-сайта на предизборния щаб на Рубио е изложена позицията му:

«Да се прекратят дипломатическите контакти с Москва по въпросите, които не се отнасят до регулиране на украинската криза».

Марко Рубио IO

Същото той произнесе и по време на октомврийската си реч, а и през март 2014 година в статия за Washington Post. Там сенаторът от Флорида написа, че Русия

«трябва незабавно да бъде изключена от всички международни форуми, които нямат съществено значение за разрешаване на кризата, в това число, от  G8».

 

Рубио постоянно нарича Путин «гангстер и главорез». Тази тема бе засегната отново от него в четвъртък.

 

«Владимир Путин е главорез. Той е част от организираната престъпност, бидейки президент на държава», — заяви Рубио, а после припомни историята за британското разследване на смъртта на бившия офицер от КГБ. 

 

Следствието стигна до заключението, че Путин «вероятно е одобрил» операцията по отравянето на Литвиненко.

 

Източник: BuzzFeed, САЩ

Марко Рубио le

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;