Маккейн 99_nСпоред американския сенатор Джон Маккейн, нивото на организация в армията на САЩ изостава с над 30 години. Той отбеляза, че ключовите сили на американската армия не са способни за провеждането на спецоперация.

Американската армия е силно изостанала от реалността — нейното ниво и организация са на нивото на 1980-те години, заяви американският сенатор Джон Маккейн.

«Армията ни изумително изостава от модернизацията, а тя трябва да отговаря на суровите реалности на войната през 21 век», цитира думите не санатора Sputnik International.

 

Според сенатора, ключовите сили на американската армия, включително артилерията, бронекавалерийските войски и инженерно-сапьорските части, са били съкратени «до такава степен, че е подронена способността за реагиране на полевите групи».

През ноември 2015 година президентът на САЩ Барак Обама подписа приетия от конгреса военен бюджет за 2016 година. Новият 607-милиарден отбранителен бюджет запазва ключовите характеристики на предишния., върху който самият Барак Обама наложи вето.

В закона присъстват разходи за военна помощ за Украйна в размер на 300 милиона долара с случай, ако администрацията счете това за необходимо.

Тагове: ; ; ; ;