LeninПрессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос на журналисти, обсъжда ли се темата за погребването тялото на Ленин, заяви, че въпросът за погребване тялото на Ленин не стои на дневен ред, съобщи РИА Новости.

«Подобен въпрос не е подлаган на дискусии, нито присъства в каквито и да било разсъждения, този въпрос въобще не стои на дневен ред»,  — каза Песков.

 

На заседанието на президентския съвет по наука и образование в четвъртък Путин каза, че «е правилно да се управлява чрез потока на мисълта, стига само тази мисъл да доведе до нужния резултат, а не като при Владимир Илич: в края на краищата тази мисъл доведе до разгрома на СССР».

 

Отговаряйки на въпроса, означава ли подобно издаване от държавния глава преразглеждане от страна на Кремъл на фигурата на Ленин, Песков каза, че разговорът на заседанието на президентския съвет е бил достатъчно откровен, изказани са различни гледни точки.

 

«Без съмнение в дадения контекст президентът е изразил своята гледна точка. Едва ли това трябва да бъде повод за размисли. По-скоро това може да бъде повод за несъгласия, но няма от какво да се възмущаваме, всеки, в това число и президентът е в правото си да има свое отношение към ролята на една или друга историческа личност», — отбеляза Песков.

Тагове: ; ; ; ;