» Искай и ще ти се даде..»- Библията

В светлината на геополитическите сътресения и глобалната криза обхванала човечеството, всяка една държава застава пред собствените си въпросителни, и носи собствена отговорност към бъдещето си.

 

Е, потомци на Левски и Ботев, наследници на най-древната духовна нация- огледайте наследството си, време е за равносметка.

Мечтаната Европа, членството в Европейския съюз, идването на демокрацията..и България днес…- едва ли е това, за което са мечтали дедите ни, и едва ли това са нашите мечти.

 

Докато се интегрирахме и си играехме с големите, сякаш забравихме, че преди ерата на комуникациите и интернет, малката дивна България повече от хилядолетие е носила пламъчето на славянския дух, оцелявайки през катаклизмите на времето през страшни исторически бури, устремена смела, силна и горда.

 

bulgaria

 

 

За да се окаже днес тук в ултрамодерния хаос на Запада. Изведнъж разбрахме, че не ни отива да сме послушни и не обичаме да ни правят на глупави ( 500 години исторически опит са си свършили работата), ние носим отговорност към бъдещето си.

 

Много сме будни, бързо схващаме ( ген на гениалността) и често се шегуваме, че Господ е българин, защото сме християни, оцелели след османския «тероризъм», защото богатата плодородна земя, с която сме благословени, вкусния въздух който дишаме, и яркото ни присъствие в сърцето на Балканите не са ни дадени за да ги хвърлим на вятъра / или за няколко евро/.

 

Любопитни сме, да- но не забравяме кръвтта си-силна и жива кръв ( нека именно това изречение си превеждат чуждите служби, които работят активно у нас не разбирайки » що за хора сме и що за народ», и не разбирайки това  се опитват да ни отдалечат от корените ни, от същността ни, с прости, но ефектни залъгалки- ( любопитни сме, да- но не и прости). Всичко опитахме, всичко сме имали, и много сме губили- стига. Нямаме право да изгубим съшността си, онази именно българска душевност, която няма нищо общо с «европейските ценности».

Любопитството ни много пъти ни е излизало скъпо, но най- скъпо ще ни излезе, ако забравим кои сме, ако забравим историята си, и последваме чужди пътища.

Изкушенията на нашия век са грандиозни, суетата е по-луда от всякога. Но това не е оправдание, което да извини безгръбначно, страхливо поведение.

България е името на твоята родина- помни това, когато слушаш хлъзгави хваления за европроектите, които ще ти оправят страната ( силата на духа на Левски до днес ни жегва със своята истинна ценност, а тогава е нямало евро). България е дала писмеността на славянската цивилизация- цялата при това. На огромната велика Русия.

На която невъзпитано и по глупост обръщаме привидно гръб, докато разни еничари се пазарят за благата ни, рисувайки захарно бъдеще с реклами от кредити.

Европа поиска България- ние охотно тръгнахме поласкани от вниманието, може би сега разбираме вече, че не искаме да си играят с нас.

Европа ни забрани да сме индивидуални, опита се да ни купи-нъцки! Опитва се да ни раздели с Русия, да ни забрани Русия- е, българи-европейци, харесва ли ви?

Европа ни каза, да не правим «Южен поток»- нищо, че ще изгубим…важното е да сме модерни.

Стига- България е страна на българите, българите, които е време да кажат пред Европа какво мислят и какво искат.

 

Искаме ли си » Южен поток», българи и кой ни го забрани?

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;