САЩ 08Франция, САЩ, Великобритания, Германия, Холандия и Италия, част от западната антитерористична коалиция срещу Ислямска държава, засилват ударите си срещу терористичната организация в обсадените територии в Ирак и Сирия. Това стана ясно по време на срещата в Париж вчера.

Министрите на отбраната на страните от западната антитерористична коалиция се обединиха около тезата, че трябва да се засили борбата срещу Ислямска държава в социалните мрежи. Това стана ясно първоначално от министъра на отбраната на Австралия Марсис Пейн.

В срещата участваха ръководителите на военните министерства на Франция, САЩ, Великобритания, Германия, Холандия и Италия.

Според Пейн, другите страни членки на коалицията реагират прекалено бавно срещу пропагандната кампания на Ислямска държава в социалните мрежи.

„Военната кампания в новите условия в света се води не само на фронтовата линия, но и на други фронтове, в това число в социалните мрежи. В това отношение най-добре се справя Великобритания, трябва да я подкрепим», — допълни военният министър на Австралия. 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;