ВВС на Сирия  са унищожили 1662 обекта на терористите от края на декември, включително командни пунктове и нелегален завод за производство на снаряди, се казва в изявлението на командването на сирийската армия.

 

«Сирийските ВВС са унищожили 1662 обекта на терористичните организации в района на Дамаск, Хомс, Хама, Идлиб, Алепо и Дейр-ез-Зор…За периода от 27 декември до днес са осъществени 481 бойни полета», — се казва в изявлението.

 

В изявлението се отбелязва, че в провинция Идлиб е бил унищожен командният щаб на терористите, където се коректирало пускането на ракетите на терористите, четири командни пункта, нелегален завод за производство на боеприпаси и укрепен район.

 

В Алепо сирийските ВВС са унищожили три склада с оръжие на терористите, команден пункт и няколко десетки автомобили с картечници.

 

В отчета на военното командване се отбелязва, че сирийската армия с подкрепата на отрядите на народното опълчение, а също с подкрепата на бойната авиация на Русия и Сирия продължават настъплението едновременно в няколко провинции. Освободени са над 15 населени места в провинция Хама, унищожена е главната крепост на терористите в град Салма в северната част на провинция Латакия, настъплението е в юго-източна посока в провинция Хомс в района на населеното място Мхин.

 

Ликвидирани са не по-малко от 40 терористи.

 

Тагове: ; ; ; ;