Екатерина g bTV ще излъчи руска многосерийна продукция, посветена на една забележителната историческа личност – императрица Екатерина Велика, съобщава tvnovellas.blogspot.bg. Снимките на част от филма са направени в двореца в Б

алчик.

По време на снимачния процес в България са участвали над 50 статисти и български актьори.

 

Филмът разказва за живота на принцеса София Августа Фредерика Ангалбт – Цербстка преди да стане императрица Екатерина.

Слоганът, под който е сниман сериалът, гласи: „Ще царувам или ще загина“.

Екатерина o

Сюжетът на филма е много близък до историческата истина. Императрица Елисавета Петровна не може да има деца, за неин наследник е определен племенникът й Пьотр Фьодорович. Но какво става, когато той поема управлението на Руската империя? Императрицата решава да го ожени за една от пруските принцеси и ако има син от този брак, тя да го възпита за бъдещ император. Избира принцеса София Фредерика. Принцесата пътува дълго време в мечти за щастлив живот в необятната империя. Когато пристига в Петербург, тя се сблъсква с коварството на императорския двор и безразличието на съпруга си. Приемайки името Екатерина Алексеевна, тя взема всичко в ръцете си.

 

Сериалът стартира в Русия през ноември 2014 г., където бие всякакви рейтинги, като пазарния му дял надвишава 20%. Продаден е в Сърбия, Босна и Херцеговина, България, Монголия и Мексико.
В главните роли ще видим известни руски актьори: Юлия Ауг, Марина Александрова, Александър Янценко, Владимир Менцов и др.

Екатерина ab1

Ролята на Екатерина се изпълнява от талантливата руска актриса Марина Александрова. Родена е в Унгария в семейството на съветски офицер през 1982 г. Има много роли в Московския театър и богата филмография. Първият филм, в който се снима, е „Империя под удари“ (2000 г.). Участвала е във филмите „Последния брониран влак“ (2006), „Спешно: Търся си мъж“ (2011). Последният филм. в който се снима. е „Истински сценарий“ (2015).

Екатерина 2cc

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;