Черна Гора продължава битката срещу НАТО и влизането на страната в агресивния военен блок.

Петък 22 януари в град Даниловград ще се състои събрание срещу встъпването на Черна Гора в НАТО.

 

 

Организатор на събранието е Демократичната народна партия (НДП). Както се говори в съобщението за предстоящото събитие, властите в Черна Гора се опитват да вкарат страната в алианса против волята на народа. За това освен протестни действия, митинги и акции, започват и събрания за обсъждане на темата. Организаторите смятат, че е необходимо създаването на единен АНТИнатовски фронт, в който да се включват различни партии и обществени движения.

 

 

 

24 и 25 януари предстоят антиправителствени и антинатовски протести в столицата Подгорица.

 

3

 

Събранието, което ще се проведе на 22 януари в град Даниловград ще постави началото на още подобни мероприятия, които ще се провеждат по цялата страна, в различни градове, за да обединят и сплотят народа в битката срещу НАТО.

 

 

 

Мястото за първото събрание срещу влизането на Черна Гора в НАТО не е избрано случайно- Даниловград носи символно значение в новата история на страната, и е белязан с кръв : именно в Даниловград пада първата жертва на Черна Гора при бомбардировките над Югославия през 1999 от авиацията на НАТО.

 

16

 

На 2 декември 2015 година, въпреки масовите протести на гражданите, Черна Гора получи покана за влизане в НАТО. Протестите не стихват и сега, и под знака на съпротивлението срещу насилственото присъединяване към военния блок, Черна Гора посрещна Старата Нова Година ( 13 януари). Хората обединяват всички усилия и вярата си, че ще устоят на натискът.

 

 

 

Тъй като САЩ и Запада се страхуват от балканската протестна вълна или обединяването на балканските страни в единен фронт срещу Нато, препятстват излизането на информацията за истинското настроение на хората, като типичен пример е България— член на алианса, която провежда повече от година антинатовски протести, които се мълчат от медиите.

 

 

Редакциите на информационна агенция News Front  ще предават на живо в реално време от мястото на събитието, за да може истината да стига до хората.

 

Очаквайте подробности по темата.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;