Русия -big25 години след разпада на СССР Вашингтон и верните му приятели от Лондон се опитват да върнат времето, когато се опитваха да контролират обществата с плашилото «червена заплаха» от Русия, пише американският аналитик.

 

Правителствата на Великобритания и САЩ с непрестанните внушения, че Кремъл се намесва в работата на европейските партии и новинарските издания, пускаха в ход поредната информационна кампания по демонизиране на Русия. Но проблемът на Европа е не в друго, а в нейната зависимост от САЩ. Европа не може да се справи с растящото недоволство на собствените си граждани от нарастващите проблеми от политиката на икономии в ЕС, счита американският аналитик Финиан Канингъм.

 

«Освен себе си, ЕС няма защо да вини друг за сегашното напрежение и деформации, защото Европа е страхлива и се покорява на безразсъдната политика на Вашингтон», — пише аналитикът.

 

Той твърди, че 25 години след края на студената война и разпада на СССР Вашингтон и верните му приятели от Лондон отчаяно се опитват да насочат мисленето на хората към «добрите стари времена», когато можеха да контролират обществеността със своите плашила.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;