Неочаквано заявление прозвуча в ефира на радио » Гласът на Америка» , съветникът на сегашния украински президент Петро Порошенко заяви, че Европа е излъгала Украйна.

«Европейската мечта» и пътя по евроинтеграцията се превърнаха в истинска трагедия за народа на страната, който плати с кръвта на хиляди невинни жертви, и до сега плаща, понасяйки последиците от социалната и икономическа катастрофа.

 

9

 

 

Илюзиите за сладък «европейски живот», се оказаха просто инструмент в ръцете на умели и амбициозни предприемачи, защото думата политици съвсем не е подходяща в случая.

Предприемачи, които пожертваха нацията си за да правят бизнес с размах.

Но не за това говори съветникът на Порошенко, а за  подписаното споразумение  между Украйна и Европа относно зоната за свободна търговия.

Съветникът на Порошенко, и аграрен милиардер Юрий Косюк  заяви в ефира на радиото, че Украйна само е изгубила, защото е била «излъгана» от Европа.

Юрий Косюк е един от крупнитъе украински предпримачи, а дейността му обединява над 40 предприятия в Украйна под шапката на Ю Мироновский хлебопродукт» .

 

6

Шрез 2014 година Косюк е назначен на поста заместник началник на президентската администрация, лично от Порошенко, но постът бързо  омръзва на бизнесмена, и след два месеца подава оставка.

Сега Юрий Косюк, освен крупен бизнесмен изпълнява длъжността съветник на президента.

 

 

 

8

 

В интервюто си за » Гласът на Америка» Юрий Косюк коментира встъпилото в сила от 1 януари 2016 година споразумение за зоната за свободна търговия между Украйна и Европа: » Мисля, че бяхме излъгани»- заяви бизнесмена- » Не се случи никакво отваряне на пазарите за нас».

Европа си пази пазарите и защитава своите интереси, но Украйна освен подписано споразумение няма достъп до тези пазари.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;