Сирия ново 4x3Опитът за контранастъпление на метежниците от ислямистките групировки в северна Латакия претърпя пълно фиаско.

 

Прехвърлените от Турция и сирийската провинция Идлиб 2 500 терористи не успяха да преобърнат ситуацията и да отхвърлят сирийските правителствени войски на предишните й позиции. Неуспех претърпя и щурмът към неотдавна освободения град Салма. Още на подстъпите към него бандитските формирования бяха посрещнати от авиацията и разхвърляни из околните планини.

 

Възползвайки се от ситуацията, бойците от 103-та бригада на Републиканската гвардия на Сирия, в тясна координация с отрядите NDF, Ал-Баас, доброволческите части

«Liwaa Suqour Ал-Сахра» и «Muqawama Souri», след ожесточен бой, който се състоя вчера сутринта, прочистиха от враговете селището Atari в Тюркменските планини.

 

Сирийските журналисти, които бяха на мястото на сражението, успяха да се убедят, че 103-та бригада и нейните съюзници контролират всички пътища и хълмове в околностите на населеното място, което напълно опроверга твърденията на медиите на ислямистите за завземането на стратегическото място около сирийско-турската граница.

 

Освен освобождението на Atari, заедно с формированието «Ястреби на пустинята» беше освободено още едно населено място — Murayj. Бяха ликвидирани няколко терористи от «Джебхат Ал-Нусра».

 

Понастоящем 103-та бригада от Републиканската гвардия от ВС на Сирийската арабска армия и подкрепящите я части се движат по две направления в северна Латакия. Тяхната цел е да се затвори границата с провинция Идлиб, през която често преминават бандитски части.

Тагове: ; ; ; ; ; ;