Путин Катар 5b3По време на преговорите в Москва лидерите на Русия и Катар изразиха надежда за укрепване и развитие на двустранното си сътрудничество, съобщи Al Jazeera. Емирът на Катар шех Тамим бин Хамад Ал Тани също подчерта, че Русия играе ключова роля в подкрепата на световната стабилност. Освен това, Русия и Катар отмениха визите за своите дипломати.

 

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани започна преговори в Москва с руския президент Владимир Путин. По време на срещата емирът на Катар отбеляза, че за изминалите години Москва и Доха активно са си сътрудничели. Той изрази надежда, че това сътрудничество ще се развива и по-нататък и ще послужи за база на двустранните отношения в бъдеще

 

Шейх Тамим заяви също, че Русия играе изключително важна и ключова роля за подкрепа на стабилността в целия свят.

 

От своя страна, президентът на Русия Владимир Путин изрази надежда, че всички усилия, които двете страни полагат за развитието на двустранните отношения, ще постигнат целта си.

 

В рамките на срещата на висше ниво министърът на външните работи дел Халид ал-Атийя се срещна с руския си колега Сергей Лавров. Двамата министри подписаха двустранно споразумение за отмяна на визите за притежателите на дипломатически паспорти.

 

В ефир на 18 януари 2016 година

Тагове: ; ; ; ;