Подготвящата се антируска резолюция на ПАСЕ ще бъде поредният пропаганден документ, който в отсъствието на Русия в асамблеята няма да има никакво практическо значение, заяви ръководителят на комитета по международни въпроси към Държавната дума на Русия Алексей Пушков.

По-рано спикерът на Държавната дума Сергей Наришкин заяви, че делегацията на Русия е взела решение да се въздържи от участие в януарската сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

«Подготвящата се антируска резолюция ще бъде още един пропаганден документ, който ще приеме ПАСЕ, в наше отсъствие това няма да има никаква практическо значение», — каза Пушков пред журналисти.

Той припомни, че Русия не е искала пълномощия от ПАСЕ, затова липсват юридически основания за това разглеждане.

«Доколкото ние не сме искали пълномощия, то в действителност въпросът за пълномощия те не могат да разглеждат, защото няма молба за това. Т.е. отсъстват юридически основания за разглеждането на въпроса за руските пълномощия», — отбеляза Пушков.

Той подчерта, че решението за отказа от януарската асамблея е било прието в резултат на сериозния анализ на тенденциите в ПАСЕ.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;