агент 8Шефът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клепър «e получил инструкции от конгреса на САЩ да проведе мащабен анализ на тайното финансиране на европейските партии за последните десет години», — съобщи Telegraph.

 

Американските разузнавачи ще трябва да установят, имат ли общо руските служби за сигурност към предоставянето на финансови средства на партии и фондове с цел «подриване на политическата стабилност», за агитация против ракетните програми на НАТО, а също за агитация срещу алтернативите на «монопола на руската енергетика» в Европа.

 

Както пише изданието, във Вашингтон расте безпокойството по повод вероятността Москва да получи изгода от разбитото европейско пространство и с това да се повлияе негативно върху блока НАТО и програмата за ракетна отбрана на САЩ, а също да се провокира отмяна на санкциите срещу Русия.

 

Официалните представители на спецслужбите отказват да назоват партиите, които може би, според тях, имат съпричастност към подобно «сътрудничество».

 

Припомняме, че най-големите западни издания считат, че най-голямото събитие за 2015 година е кризата на либерализма като глобална идеология.

 

При това една от причините за тази криза, според тях, това е Русия.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;