Порошенко dПо принцип няма смисъл да се причисляват многобройните нагли и откровени лъжи на президента на Украйна Порошенко.

По време на последното си слово той демонстрира, че е изпаднал в някаква паралелна реалност или даже паралелна Вселена. Тази реалност в главата на Порошенко е следната: Украйна е оцеляла пред лицето на широкомащабната агресия на Русия и е създала предпоставки за развитие.

 

Оказва се, че Украйна е станала напълно енергийно независима от Русия. Защото спряла да купува руски газ пряко от Русия, а го купува заобиколно – през Словакия. При това с надценка.

Ето и достиженията, които изброи президентът на Украйна Порошенко по време на последната си реч към нацията:

“Първо, ние, обществото, армията, властта в значителна степен стабилизирахме отбранителната способност на страната. Това елиминира каквото и да било желание за лов от страна на врага, елиминирахме желанието му за настъпление към Украйна. Второ, ние обезпечихме активността и дееспособността на международната коалиция в подкрепа на Украйна”, — заяви той.

 

Т.е. котлите около Иловайск и Дебалцево, хилядите убити и десетките хиляди ранени, разсъблечената и без обувки армия, гладната и простудена държава, която няма пари дори за униформи на бойците си, липсата на обещаните инженерни съоръжения – това е укрепване на отбранителната способност? Ясно.

По някакъв свой измислен начин Порошенко счита свършеното в Украйна за продължение на Европейските санкции срещу Русия. Оказва се, че и икономическата криза в Русия също е постижение на Украйна.

По време на речта си Порошенко даде и други поводи светът да го смята за тежко заболял.

 

Например, той отново напомни за чакащия закон в Радата за децентрализацията. Видно е, че не напразно са почуквали по черепа му в Минск и Париж. А последните преговори с европейските лидери показаха, че им е писнало от извъртанията на Порошенко и е време да се вкарат промени в Конституцията на страната. Те.е. да се даде на Донбас широка автономия.

Разбира се, такова откровение, че на Донбас трябва да се предостави автономия, не беше изречено от Порошенко. Той се опита да замаскира фактите и се впусна в разкази за АТО и за плановете на Украйна да си върне Донбас и Крим. Ясно е, че украинският президент НЕ каза как точно ще си върне Донбас и Крим.

“През 2016 година трябва да се възобнови украинският суверенитет над окупираните територии в Донецка и Луганска области”, — каза Порошенко.

 

Неадекватността на Порошенко и пребиваването му в някаква паралелна реалност се проявиха и по време на краткото изброяване на проблемите пред Украйна, които, както се оказа, не били проблеми.

Например, оказва се, че никаква блокада на Крим няма.

“Никаква блокада на Крим не съществува – съществува формат на международни договори, по-точно това бяха стопански договори, където ние имахме определена позиция, призната от целия свят”, — заяви Порошенко.

Мдаа, …многоточие.

 

Порошенко можеше още дълго да споделя халюцинациите и поредните си видения в бъдещето, в които дори в зоната на АТО военнослужещите от украинската армия ще получават минимум 7 хиляди гривни, той дори изкорени олигарсите от страната, а в Украйна от след малко ще тръгнат милиардни инвестиции, а безвизовият режим с Европейския съюз ще бъде въведен точно тази година…

Трета година вече го въвеждат, но май на Украйна й въвеждат нещо друго…

Украйна решаваща година 6

 

Много е интересно да се чуят въпросите, които му зададоха украинските журналисти, а и отговорите на президента на Украйна.

В. “Сегодня” постави въпроса за визитата в Киев на представителя на Путин Борис Гризлов. И за това, какво очаква Украйна от тези срещи – мащабен мир или мащабна война.

Въпросът не беше сложен.

Вместо отговор на напълно конкретния въпрос, Порошенко започна да говори отново за руската агресия, за възвръщането на контрола на Украйна над държавната граница, започна да размахва някаква графика за стрелбите на украинските войски…Още малко и щеше да извади от джоба си паспортите на руските диверсанти, които залавя ежедневно СБУ.

Но не извади паспортите, явно не са успели все още да ги напечатат.

И отново изпадна във фаза на халюцинации:
”Ние имаме неопровержими доказателства, спътникови снимки, видео, което ни даде разузнаването, за пресичана на границата на Украйна от най-нова военна техника на Русия и подразделения на въоръжените сили на Русия…”.

Въх, както се казва. Но не показа нито снимки, нито видео, нито…нищо.

 

Украинските журналисти не посмяха да кажат гък.

Затова пък всички журналисти унизително благодариха на своя президент, че е благоволил да се срещне с тях.

Деолигархизация? Олигарси? Какви олагарси?

Дълг пред Русия? Какъв дълг? Та Украйна е открита и дори прозрачна. И за всичко е виновна Русия. А “Украйна няма да позволи този процес да се политизира”…

Реформа на Прокуратурата? Каква реформа?

Инфлация в размер на 43 %? Ма, молА ви се, беее…Каква инфлация в Украйна?

“Не търсете черната котка в тъмна стая, когато там няма котка. Ще проверя какво имате предвид, но Администрацията на президента работи абсолютно прозрачно”, — отговори Порошенко.

Братя и сестри българи, не се отчайвайте с нашите управляващи.

Както е видно, в света съществуват много същества, които приемат халюциногени.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;