Сирия 217 обекта 6За 100 дена операция руската военна групировка в Сирия е освободила 217 населени места и над 1000 квадратни километра територия. Това съобщи началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на ВС на Русия генерал-лейтенант Сергей Рудской.

Според него, бойните действия в момента се водят в 15 направления.

«Само за последните няколко дена отрядите на Сирийската демократична армия под командването на Ал-Ханим се предвижиха с 8 километра в посока Дария и освободиха четири населени места», — каза Рудской.

Отрядите «Сурейм» и «Челобея» изтласкаха терористите от ИД на 60 квадратни километра в източна и западна посока през река Ефрат в района на Ел-Ахмад.

Той каза също, че в района на авиобаза «Kuweires» правителствената войска и отрядите на народното опълчение са освободили 7 населени места.

«В северната част на Латакия от терористите са освободени 3 населени места, включително главната «крепост»на терористите и столицата на планинска Латакия — град Салма»,  — добави генерал Руской.

В ожесточени боеве са завзети 10 селища в провинция Хама. Над 20 терористи доброволно са се предали на сирийската армия.

Самолетите на ВКС на Русия от началото на операцията в Сирия са извършили 5 662 бойни полета. Военните от Русия са хвърлили над обекти на терористите от ИД 97 крилати ракети с морско и въздушно базиране.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;