Президентът на Венецуела Николас Мадуро в петък пристигна в Националната асамблея, за да представи ежегодния отчет за работата си.

За първи път президентът прави отчет пред парламент, който се контролира от опозицията.

Съдейки по транслациите на местните телевизии, пред парламента Мадуро бе посрещнат от стотици привърженици, които му махаха с ръце и носеха портрети на екс-президента на страната Уго Чавес. Мадуро влезе в парламента върху специално опъната червена пътека.

Влизайки в залата, Мадуро се поздрави с депутатите с ръкостискане. Привържениците на президента, които са в малцинство, го посрещнаха с овации. Мадуро седна в президиума до идеологическите си противници, главата на парламента Енри Рамос, здрависа се и с него, а после излезе на трибуната и започна доклада си.

По-рано Мадуро обяви извънредно икономическо положение по цялата територия на страната за 60 дена, което ще позволи да се предриемат допълнителни мерки за гарантиране на социалните права на гражданите в условията на икономическо напрежение. Съответният Указ е публикуван в правителственото издание Gaceta Oficial.

Тагове: ; ; ; ; ;