Бойко Борисов Барак Обама hiДанни за търговия с власт, кариерно израстване срещу секс, незаконни доходи и данъчни престъпления на премиера лъснаха в нов запис от Сезон 2. Това пише в поредната си публикация сайтът «Бивол» и публикува поредния запис на разговорите между Владимира Янева, Румяна Ченалова и неизвестен мъж.

Къща за милион и половина евро в испанския град Барселона купил Борисов на своя любовница, към която имал „положително отношение“. Друга, независимо че е съпруга на негов приятел, сложил за свой „протокол“, а тя ходела облечена в скъпата италианска марка „Шервиньо“. Премиерът дори имал отношение към нея, не му било само за „едното ……“. А „за Мая разбрала половин София…“.

 

Разкритията са от поредния запис в поредицата „Яневагейт“. Той следва откровенията на бившия шеф на СГС, съдия Владимира Янева, че ако преспи с Борисов, каквато оферта е получила по Александър Сталийски, можело да изпадне в неловката ситуация – „ни напред – ни назад“. От продължението може да се заключи, че „ни напред – ни назад“ означава Янева да бъде употребена сексуално след обяснителна среща с министър-председателя, но въпреки това да не получи височайшата милост за спиране на задействаното срещу нея „опраскване“, а да й се струпат допълнителни неприятности.

 

Янева твърди, че имало факти как към някои жени Борисов проявявал „и положително отношение“. Не му е било само „като за едното чукане“ – уточнява тя. Отношението се изразявало чрез постове, скъпи подаръци и дискретност. Към други жени обаче нямал такова специално отношение, а ги възприемал единствено като сексуален трофей. „За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София, което е страшно неприятно, да ти кажа“ – казва Янева. „Ужасно“ – потвърждава Ченалова. Не е известно коя е „Мая“, но може да се предполага…

 

От записания разговор се разбира също, че Бойко Борисов е имал специална връзка с жена на свой близък от кръга на „Котараците“. Тази компания се състои от близки на премиера, получаващи облаги под формата на обществени поръчки. Най-изтъкнатият „котарак“ е Александър Сталийски, за когото се разбра, че е „взел Рубин“ чрез цесии на милионите си в КТБ. Дамата, за която става дума в този запис „ходи в Шервиньо“ (облечена в дрехи от италианския дизайнер Ermanno Scervino) и е била назначена като сътрудник по протокола на премиера Борисов. На такова описание отговаря Десислава Кръстева, съпруга на Ивайло Кръстев, който е собственик на дискотеката „Син Сити“. Десислава Кръстева е назначена за главен специалист в Дирекция „Правителствен протокол“ към МС на 2 ноември 2009 г. – показа проверка на Биволъ.

 

Сексуалният живот или „залюбването“ на който и да е във властта не би представлявал въобще обществен интерес, ако не беше свързан с търговия с влияние, евентуална злоупотреба с власт и недопустимо смесване на лично и политическо пространство. Става ясно от преминалия в много интимни сфери разговор, че специалното отношение на Борисов не се изразява в писане на поезия и изнасяне на серенади, а в конкретни материални придобивки и назначения. Отношенията „като за едното чукане“ или за нещо повече опират всъщност до най-вулгарна консумация на власт. Кариерното израстване и получаването на облаги от властимащите срещу секс са по същество недопустима и тежко осъдителна в нормалните държави форма на корупция. Освен всичко друго е много опасно държава да бъде управлявана по такъв принцип.

 

Друг аспект от изнесеното в записа е, че официално Борисов не притежава 1,5 млн. евро. Такава сума той не е декларирал за цялата си кариера на политик. Редно е прокуратурата да разшири проверката по „Яневагейт“ с данни за укриване на доходи и данъчни престъпления. Това са данни, научени от разказ не на „кака в кварталния козметичен салон“, а от шефа на най-големия съд в България Владимира Янева, на колежката й Румяна Ченалова и „непознатия“ мъж. #КОЙ е той? Двамата присъстват и в този запис, макар че произнасят само откъслечни думи, с които дават знак, че се съгласяват с всичко разказано от магистратката. А тя е повече от авторитетен източник, защото, както твърди в друг запис, „се познавам с Бойко лично, при това много добре“. Тя и мъжът й са бивши най-близки семейни приятели на несменяемия съратник в политиката на Борисов и негов заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов. Освен това да не забравяме и факта, че лично Янева е имала пълен достъп до твърде чувствителната информация и до хиляди досиета на ДАНС за използване на СРС и подслушвания, включително и на чуждите мисии в София.

 

До момента Борисов нямаше как да бъде замесен в престъпен състав на базата на записите от „Яневагейт“ въпреки „опраскването“. Да, това е груба намеса на изпълнителната в съдебната власт и се нарушава Конституцията, но деянието трудно може да бъде  квалифицирано с член по Наказателния кодекс. След този запис обаче нещата вече не стоят така.

 

Освен в България разследване може да започне и в Испания. Придобиването на имот с пари от незаконен доход е пране на пари, осъществено на испанска територия. В тази връзка, ако испанските магистрати започнат разследване, те могат да изискат от Вайбър разпечатките, от които българската прокуратура и ВСС бягат като „дявол от тамян“.

 

В Испания няма да има и проблем и със зависимостите на Съдебната система от Борисов и Пеевски. Тази зависимост пролича вчера по най-скандален начин след като Борисов нахълта на заседание на ВСС, без да е канен, а всички членове на съдебната власт (без Лозан Панов и Сотир Цацаров) му станаха на крака.

 

За сравнение е достатъчно да припомним, че неотдавна испанската принцеса Кристина беше изправена пред правосъдието за данъчна измама. В България няма, но там Има прокурор да ме обвини, съдия да ме осъди, както каза самият Борисов.

 

Транскрипция:

В. Я.: Факт е, че към определени жени има и положително отношение. От тия, с които е бил.

Неизвестен мъж: Сигурно.

В.Я.: Така е, ся, има една, на която й купи къща в Барцелона за милион и половина евро! Има една друга, тя ходи в „Шервиньо“, забраих й името как се казваше, която беше на един негов много близък приятел от „Котараците“ жена. Как се казваше, не мога да се сетя в момента. Както и да е. Тя му беше протокол.

Мъж: Ъ-хъ.

В.Я. Ииии… Макар че тоя му беше много близък приятел, той се залюби с нея, ма в смисъл, не знам после какво стана, в смисъл още ли са заедно, разделиха ли се, нямам представа. Не мога ти кажа кво стана.

Мъж: (въздиша).

В.Я. Но към нея определено имаше отношение, в смисъл не му беше като за едното чукане.

Мъж: Да (въздиша).

В.Я.: За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София.

Мъж: Ъ-хъ.

В.Я.: Което е страшно неприятно, да ти кажа.

Р.Ч: Ужасно.

В.Я.: Все пак.

Източник: Бивол

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;