Су- 25 6Руските и сирийските пилоти за първи път изпълниха съвместна бойна задача в небето над Сирия, съобщи Министерството на отбраната на Русия.

«Изтребителите МиГ-29 на сирийските ВВС прикриха руските щурмови самолети Су-25 от летище Хмеймим по време на бойната им задача за унищожаване на обекти от инфраструктурата на терористите», — се казва в съобщението на руското отбранително министерство.

«Сирийските изтребители осъществиха излитане от летището на базирането си и в набелязания район се срещнаха с руските щурмоваци, излетели от Хмеймим, след което съпроводиха и прикриха руските щурмови изтребители до района за нанасяне на ударите и обратно», — се казва в съобщението.

От министерството отбелязаха, че в сряда група сирийски пилоти са посетили авиобаза Хмеймим, където заедно с руските пилоти са отработили мероприятия по предварителната подготовка за взаимодействие и правилата за радиообмен при съвместно изпълняване на бойните задачи по унищожаване инфраструктурата на терористите.

Припомняме, че на 30 септември самолетите на ВКС на Русия по молба на президента на Сирия Башар Асад започнаха въздушна операция по позициите на Ислямска държава.

Тагове: ; ; ; ; ; ;