Посетилите самопровъзгласената Донецка народна република френски гости Жози-Жак Буске и Жак Клостерман заявиха, че ще се постараят да пробият в страната си информационната блокада за случващото се в Донбас и ще разкажат цялата истина за конфликта.

По-рано стана ясно, че в ДНР е пристигнала френска делегация. Те посетиха донецката аерогара, микрорайон Октябърски и град Дебалцево, а също републиканския травматологичен център в Донецк. По време на срещата с представители на ДНР и ЛНР им бяха предоставени снимки и видеоматериали, заключения на експертизи, потвърждаващи съпричастността на Киев с военните престъпления срещу мирното население, а също материали за Международния наказателен съд.

«Във Франция много малко говорят за Украйна, а още по-малко за Донбас. Френските медии имат много малко информация или я представят частично. Ще се постараем да пробием информационната блокада, за да разберат французите истината за това, което се случва в Донбас», — каза президентът на организацията «Моята страна — Франция» Жак Клостерман на пресконференция в Донецк.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;