Радостина Колева 0_nПесента е по музика на Славчо Николов, аранжимент на Славчо Николов и Алекс Нушев, текст и изпълнение Радостина Колева.

  • Призове на Радостина Колева: II награда на Националния поп-рок конкурс с международно участие “Добрич-97”, Първа награда на Международния фестивал “Откритие-98” — Варна, III награда и специален приз на местния клон на “Кока-кола” на Международния фестивал “Славянски базар във Витебск” (Белорус, 1998), финалист на “Златен Орфей-98” и покана за “Златен Орфей-99” за сборен рецитал на млади изпълнители, Гран-при на Международния фестивал “Крiз терни до зiрок-99” (г.Черкассы, Украйна); II награда на Международния конкурс за млади изпълнители на естрадни песни “Ялта – море друзiв” в Украйна (2004).

Призове за авторска музика и стихове: Национален конкурс за нова българска поп-песен на фестивала “Сарандев” (Добрич, 2002) – I награда за песента “Ако ли съществуваше…” (музика и текст: мои, аранж. Красимир Гюлмезов, изпълнението е мой дует с Деян Неделчев), както и награда за текст за песен на конкурса “Стани известен”, обявен от “БГ радио”, благодарение на който се реализира песента “Ако някога” в изпълнение на “Супергрупата на България”, обединяваща едни от най-добрите професионалисти в момента в родната музика – Любо Киров, Димитър Кърнев от Д-2, Стоян Янкулов. Написала съм три песни за Маргарита Хранова като музика и текст, като едно от тях – „Чудо“, беше финалист на фестивала „Бургас и морето“ през 2009-а. А и трите влязоха в нейния юбилеен албум, излязъл 2012-а година.

Тагове: ; ; ;