Миналата година всички се тревожеха за излизането на Гърция от еврозоната, тези дни започнаха да говорят за излизането на Великобритания от ЕС, а днес на хоризонта се появи нов сериозен риск — излизането на канцлера на Германия Ангела Меркел, пише Business Insider.

«За първи път от десетилетия във властта бъдещето на канцлера на Германия Ангела Меркел е под въпрос. Според нас, канцлерът може да се справи с тази проверка на умението й да ръководи. Но ние възприемаме излизането й от властта преди изборите през 2017 година като заплаха и един от най-дестабилизиращите фактори в ЕС, който ще се отрази и на пазарите», — цитира изданието главния политически стратег на Citi Research Тони Фордхем.

Тя е най-популярният европейски лидер от началото на икономическата криза, тя беше на линията на фронта при регулиране на гръцкия въпрос и Минските преговори, продължава изданието.

Но решението да се приемат бежанците от Близкия Изток през 2015 година се оказа крайно непопулярно в Германия и в цяла Европа, а това беше решение на Меркел

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;