Турция eБолшинството турци по време на ежегодното допитване, проведено в страната, считат, че Русия е най-голямата заплаха за страната, съобщи Hurriyet Daily News.

Изданието отбелязва, че в предишните четири години “шампион” в тази номинация е бил Изрел. Допитването е проведено до средата на декември миналата година.

Според данните от неотдавна проведеното допитване, жителите на Турция са започнали да считат Русия за най-голямата заплаха за страната си.

По-рано първото място в тази област заемаше Израел – той се намира там от 2011 година, твърдят експертите на изданието.

Допитването е проведено в един от университетите на Истанбул в началото на декември и е проведено сред 1000 човека на възраст от 18 до 26 години в Турция. Допитването е извършвано лице в лице, респондентите са споделяли възгледите си за турската политика, икономика и обществото като цяло.

Най-големият проблем за страната, според запитаните, е тероризмът, почти 40 %. Безработицата заема второ място – за нея споменават малко повече от 16 %. Борбата с тероризма, където влиза и борбата с Кюрдската работническа партия – протича неуспешно, според голяма част от запитаните, пише турското издание.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;