Иван Юрчевич, героят на Кьолн 0_n44-годишният хърватски кик-боксьор Иван Юрчевич, работещ в хотел на площада до гарата в Кьолн е спасил шест жени от тълпа обезумели пияни араби.

«В тази нощ при мен прибягаха две момичета на около 20 години, молеха ме да ги спася от преследващите ги мъже. Веднага след това пристигнаха четирима араби и ми казаха да не се намесвам, защото това били «техните жени», — разказва Иван.

«Момичетата бяха скромно облечени: дънки и палто, нищо провокативно. Бяха много изплашени. Казах им да застанат зад мен».

«Най-гръмогласният от бандитите арабин се приближи към мен с бутилка, но яз я избих от ръцете му с един удар. Вторият ударих по лицето, той падна веднага. Един от арабите си насочи палеца към гърлото ми, показвайки ми, че съм труп и че той ще се върне за мен.

Арабите бесняха на площада цяла нощ. Една жена се приближи към мен и ме помоли да я преведа през площада, където в автомобил я чака мъжът й. Преди това скрих няколко момичета в хотела. Каква още можех да направя?»

Иван е световен шампион по кик-бокс, работи в 5-звезден хотел на площада, на който бяха извършени болшинството нападения над жени в новогодишната нощ.

Иван добавя още: Преди четири месеца приветствах тези хора, приех ги с отворени обятия. Сега те за мен вече са нищо, нула. Те хвърляха фойерверки към катедралата, нападаха минаващите, бяха пияни като прасета».

Когато тази история става известна на немската преса, журналистите дават следното име Иван Юрчевич — «героят на Кьолн».

Членовете на неотдавна сформираните доброволни патрули помолили Иван да се присъедини към тях, но той, както се оказало, бившият спецназовец, бил арестуван от полицията в «нощта на изнасилванията».

Шестима мъже — африканци, азиатци, бежанци от Близкия Изток, които нямат общо с нападенията в новогодишната нощ, били пребити от доброволните отряди, двама пакистанци и до днес се намират в болницата.

Шефът на кьолнската полиция Ерех Ретингхаус в защита на колегите си казва, че редът е работа на полицията, а не не доброволни групи, те няма да решат проблемите на Германия.

Той добави още: «Ние сме длъжни да намерим европейско решение на миграционната криза. В момента в Германия има 1 милион човека, за които ние не знаем нищо».

Източник: The Daily Mail.

Тагове: ; ; ; ; ;