Международния тероризъм се използва в борба срещу Русия, на  антидържавните сили е оказвана политическа, информационна, финансова, а понякога дори и въоръжена подкрепа.  Такова заявление прозвуча в интервюто на руския президент Владимир Путин, пред немското издание  Bild.

 

 

18

 

 

— Разбира се, ние сами сме виновни за това, не можем да кажем, че няма виновни. Но, това, че международния тероризъм се използва в борба срещу Русия, и никой не обръща на това внимание, или даже напротив, поддържа го, за нас е очевиден факт.

 

 

На  антидържавните сили в Русия е била оказвана политическа, информационна, финансова, а в определени случаи даже въоръжена подкрепа.

 

И разбира се, знаете, че в този момент ние сме осъзнали, че разговорите са си разговори, а геополитическите интереси са съвсем отделно нещо- каза още руския президент.

 

Срещу Русия се разгръща нова студена война. Или по-точно студената война не е прекъсвана.

Западът закрепя успехите на предшестващите етапи от студената война, и започва подготовка към завършващия етап.

 

Световните медии и общественост следят внимателно изявленията на руския държавен глава, и интервюто пред немските журналисти дошли специално в Сочи приковаха отново вниманието на света.

Руският президент печели все повече симпатиите и подкрепата на световната общественост, именно заради умението си открито да нарича нещата с истинските им имена, за разлика от други световни и европейски политици.

 

 

 

Напрежението в Европа от задълбочаващата се криза с бежанските потоци, актовете на насилие и увеличаването на нивото на престъпността, на фона на информационната пропаганда, пробужда все повече съзнанието на хората, които виждат, че ситуацията е действително сериозна.

 

 

Все по-често звучат критики и протести срещу европейските лидери, които не предприемат адекватни мерки за разрешаване на ситуацията, и все повече анализатори изказват мнение, че ако кризата не бъде овладяна, това може да постави края на Европейския Съюз.

Поради тези причини, все повече хора виждат в лицето на Путин, държавник, който говори по същество, и действа решително, като призовава политическите лидери да обединят усилията, срещу заплахата от тероризма.

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;