Депутатите от иранския парламент са подготвили законопроект за борба с държавите и организациите, които подкрепят тероризма. Това съобщи агенция Mehr.

«По време на откритото заседание депутатите от парламента бяха категорични за незабавното узаконяване на законопроект «За борба с държавите и организациите, спонсориращи тероризма», — се казва в съобщението от агенцията.

Статусът «незабавно» означава, че законопроектът трябва да постъпи за утвърждаване от парламента веднага след разглеждането му в съответните парламентарни комисии, поясни Мехр.

Законопроектът съдържа единен план за спешни мерки, които трябва да бъдат приети от правителството и МВнР на Иран за противодействие срещу редица правителства и задгранични институции, които оказват подкрепа на тероризма, в това число срещу тези, които предоставят на терористите оръжие, финансова помощ или ги обучават.

На 10 декември миналата година парламентът на Иран прие закон, даващ определение на терористичните актове и финансирането на тероризма.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;