“Нуждаем се както от приложение на съществуващите законодателни норми, така и от ожесточаване на закона”, — заяви Томас де Мезиер.

Германия се нуждае от ожесточаване на миграционното законодателство. Такава гледна точка изрази министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер на фона на нападенията над жени от страна на чужденци в новогодишната нощ.

За ожесточаване на миграционното законодателство говорят във Германия вече няколко дена.

“Събитията в новогодишната нощ са отвратителни престъпления, които изискват решителен отговор”, — каза канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Според нея, нужна е промяна в законодателството “в интерес на гражданите, а също за голяма част от бежанците”.

Вице-кацлерът, министър на икономиката и енергетиката на Германия Зигмар Габриел счита за необходимо в бъдеще да се насочват бежанците, къде конкретно следва да живеят на територията на Германия.

Шефът на МВР Томас де Мезиер от своя страна се изказа в полза на ускорена процедура на депортация на бежанците, които нарушават закона. Той е на мнение, че трябва да се разположат голям брой камери на площадите, където се събират много хора, както и за усилено присъствие на полицията.

Както по-рано съобщи агенция DPA, позовавайки се на собствени източници, последствията от събитията в Кьолн тази неделя ще обсъдят депутатите от германския парламент.

Каква форма ще приемат дебатите и ще говори ли пред тях Меркел, до момента не е известно.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;