Американското издание The New York Times съобщи за плановете на САЩ да продължат с разработките и тестовете на нови видове ядрено оръжие.

По данни на американското издание, САЩ планира да продължи с разработките и усъвършенстването на нови видове ядрено оръжие.

 

 

 

democracy-will-come-to-you

 

Както съобщават от NYT, докато Северна Корея се стреми да създаде по-мощна бомба, Щатите са нацелени на разработката на по-слаба като мощност, но пък за сметка на това със значително по-висока точност на заряда, като създаването на такова оръжие би било способно да нанесе точков удар по цел, причинявайки минимална вреда на околната среда.

 

 

Може би САЩ искат да създадат идея за «благородна атомна бомба», или бомба пазеща околната среда, изхождайки от предишния си опит.

Историята на човечеството помни две атомни бомби взривени над » вражеска страна» .

И двете взривени от САЩ във времената на Втората световна война- над Хирошима и Нагасаки, което донася смъртта ма над 200 000 души, предимно от  мирното население, загинали вследствие на експлозиите и тежките травми, но  по страшните последствия се проявяват в дългосрочен план след много години от високите дози радиация.

 

Сега Щатите планират да създадат ново поколение ядрено оръжие и продължават с разработките, тестовете и изпитанията.

 

 

hiro

 

САЩ  вече са провели и първите изпитания на на новите разработки още миналата година. Бомбата В61-12 ( свръхмодернизиран модел на бомбата В61) е тествана на 20 октомври 2015 година. Моделът на тази бомба е само начална фаза от създаването на най-новите ядрени бойни глави, за разработката на новия вид свръхточно ядрено оръжие с малка мощност САЩ ще изхарчат  над

1 трилион долара в следващите 30 години.

 

 

Една десета дори, от тази космическа сума, би могла да нахрани милиони бедстващи и бягащи от военни конфликти хора,  да реши много наболели проблеми в  здравеопазването, образованието и други,но явно създаването на такива свръхнови адски оръжия за поразяване и унищожаване на човечеството, при това «щадящи» околната среда, според САЩ е по-важно, отколкото мира.

 

Въпреки получената  от президента Барак Обама, Нобелова награда за мир, и множеството «миротворчески» операции, които САЩ провежда по света, едва ли инвестицията и разработката на такова свръхточно оръжие, се прави просто за да си го имат.

 

И света не би трябвало да изпитва притеснение, да каже, че именно  САЩ са първата страна, която си е позволила да използва ядрено оръжие срещу хора, защото фактът си остава факт.

 

 

По официални данни САЩ разполагат с 12 000 бойни глави, с поразяващ обсег на ракетите до 13 хиляди км., разположени в 14 американска щата и в различни страни на Европа.

 

Интересно е да се отбележи, че САЩ са единствените, които са разположили свое ядрено оръжие на териториите на други страни.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;