Началникът на пресслужбата на Източния военен окръг полковник Александър Гореев сподели, че в близките дни към въоръжението на полка в Приморския край ще постъпят два изтребителя Су-35С, съобщи пресслужбата.

Според него, пилотите вече са преминали курса на преквалификация за  новите бойни машини на базата на авиационната част на окръга в Хабаровския край, а понастоящем инженерно-техническият състав провежда подготовка на новите самолети за присъединяването им от Комсомолска-на Амур към приморската база.

Гордеев уточни, че след подписването на необходимите документи и изпълнение на проверовъчни полети, които са планирани за тази седмица, двата изтребителя ще пристигнат в Приморие.

По-рано се съобщи, че войската на ВВО ще получи безпилотни самолети със свръхдалечно действие. Освен това, за морската авиация ще бъде разработен новият въртолет «Минога».

Су-35 е руски многоцелеви свръхманеврен изтребител 4-то ++ поколение. Разработен е в ОКБ Сухой. Поколението 4 ++ е условно и само показва, че по общите си характеристики изтребителят напълно се доближава да изтребител от пето поколение.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;