Дейвид Бауи 12Легендата на рок-музиката, известният британски певец и музикант Дейвид Бауи почина на 69 годишна възраст, това съобщи официалният сайт на артиста. Както се казва в съобщението, Дейвид умря след 18 месеца «храбра битка с рака». Споменава се също, че той е умрял в обкръжение на семейството си.

Само преди два дена Дейвид Бауи отбеляза 69-ия си рожден ден, тогава излезе и неговият нов албум Blackstar. Албумът веднага получи похвални отзиви от пресата.

Списание Rolling Stone го нарече най-добрата работа на знаменития рок-музикант от 70-те години.

Дейвид Бауи се радваше на милиони фенове по света и неувяхваща слава.

Миналата есен импресариото на Дейвид Бауи Джон Хидинз съобщи, че певецът повече няма да пътува на световни турнета.

Дейвид Бауи не е истинското име на певеца. Той се казва Дейвид Робъртс Джонс и е роден на 8 януари 1947 година в Лондон.

Певец, автор на песни, продуцент, актьор, създател на неповторим стил в рок-музиката, притежател на характерен глас, автор на многобройни хитове.

Дейвид Бауи става известен на широката публика през 1969 година, когато неговата песен Space Oddity влезе в ТОП-5 в британския пит-парад.

Албумите The Man Who Sold the World (1970), Hunky Dory (1971) и The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972) утвърдиха Дейвид Бауи като звезда в рок-музиката на 70-те години.

Впоследствие той стана и актьор. Незабравима е ролята му във филма «Лабиринт».

В продължение на цялата си кариера Бауи продаде над 136 милиона грамофонни плочи и така се превърна в един от най-успешните артисти в историята на популярната музика във Великобритания и света.

Поклон пред творчеството му!

Тагове: ;