САР АлепоЕлитната дивизия на сирийските специални части «Tiger Forces» рано сутринта започна широкомащабно настъпление в източно Алепо.

Заедно със специалните части действат доброволните отряди на NDF и партийните батальони Ал-Баас.

Подразделенията на опълченците сломиха упоритата съпротива в посока Ayishah-Najarah. След тежки боеве, продължили цяла седмица, противникът в дадения участък е изтласкан от трасето.

«Tiger Forces” заедно със съюзниците си пробиха отбраната на терористите и завзеха платото Ал-Баб, което в продължение на последните три години беше под контрола на ислямистите.

Събитието стана възможно, защото силите на Ислямска държава са на изчерпване след тежките и кръвопролитни боеве в източно Алепо.

Щателното подготвената от руските специалисти военна операция позволи да се превземе значителна територия на изток от авиобаза Kuweires и да се завземе стратегическата височина, контролираща близко разположеното голямо населено място Humaymah Ал-Кабир, в чийто покрайнини вече има тежки боеве.

Но основният удар е насочен в друго направление. Разбивайки силите на противника в различни участъци, специалните части на Сирийската арабска армия, след освобождението на Najarah, започнаха щурм към населените места Ayishah, Тал Hatabat, Айн ал-Thahab и Айн ал-Байда.

В момента се освобождават посочените населени места от джихадисти. Главните проблеми при провеждането на прочистването създава мрежата от подземни тунели на ислямистите за контрол над териториите.

Независимо от трудностите, специалните части и опълченците превземат квартал по квартал.

Подкрепя ги бронирана техника.

Терористите се изгарят в подземните тунели.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;