I
I

САЩ очакват оставката на президента на Сирия Башар Асад през март 2017 година. Така съобщи световната преса. Оставката на Асад през март 2017 година те наричат “най-добрия от възможните сценарии”. Това съобщиха медиите, позовавайки се на вътрешен документ от Белия дом. Вашингтон се надява Асад сам да се откаже от властта, допълват американците в документа.

В него са описани основните дати на сирийското регулиране в съответствие с Виенския процес под егидата на ООН. По-рано се говореше за избори за президент и парламент в Сирия през август 2017 година, но не се съобщаваше за вероятно излизане на Асад от властта.

САЩ очакват, че Асад “ще се откаже” сам от властта през март 2017 година и “близкият кръг” негови съветници също ще напуснат управлението на страната. Ако това се случи, то Асад ще напусне властта около 5 години след като САЩ за първи път поискаха той да си иде по живо по здраво. Спомнете си кога започна сирийската криза.

Ох, каква наивност, бих добавила напълно инфантилно.

Друго си е да мяташ бомби из горката Югославия без никой да ти пречи, нали?!

Е, ама светът вече не е същият, уважаеми.

Светът вече не е еднополярен.

Да, на редица марионетки и до момента им диктувате кога да дишат народите им и кога да спрат да поемат кислород, но на една друга част от света от известно време вече не диктувате …съчинението, вие от Вашингтон.

Да, все още има държави, които като бедни и опърпани сирачета, привикнали да хапват от краишника, който им подхвърлят, все още гледат Белия дом в очите, не мигат с клепки и дори въртят опашки на одобрение след погълнатите трохи…

Но вече има и други държави.

Меко казано, не е достатъчно да ти се иска, нужно е да ти стиска. А ще ти стиска, ако имаш дадености да го можеш…

Тук му е мястото да споделя с вас един виц:

Отишъл един дядо при сексолога и му казал:

  • Докторе, помогнете ми с оная работа. Съседът ми, който е с 10 години по-стар от мен, казва, че го може по три пъти на ден.
  • Ми, и ти говори така!, — отговорил му сексологът.

Така и по отношение на Башар Асад – на САЩ им се иска мечтите и илюзиите им да съвпадат с реалността.

Много съжаляваме, но вече не го вдигате!

Но не пречи да се хвалите, че ви става по три пъти на ден, да!

Тагове: ; ; ; ;