Красимир Кънев 18Това са само хулигански прояви, обясни председателят на правозащитната организация Красимир Кънев по телевизия «Европа»

«Скандълът с изнасилваният в германския град Кьолн се преекспонира. Това води до целенасочено насаждане на ксенофобски настроения». Това заяви пред телевизия «Европа» председателят на Българския хелзински комитет Красимир Кънев.

Според негоq 1000 млади мъже, за които полицията споменава, че са участниците в скандалните прояви пред Катедралата в град Кьолн, са пренебрежимо малка бройка в сравнение с общия брой от 2 млн. мигранти в цяла Германия.

Според Красимир Кънев,  председател на БХК, действията на арабските и северноафриканските пришълци могат да бъдат квалифицирани като «хулигански прояви».

Немското общество вече е още по-шокирано от разкритията, които направи представител на полицейски синдикат в Германия. Оказа се, че на местната полиция умишлено е изпратена от централната германска власт инструкция, която забранявала изнасянето на информацията по събитията в Кьолн.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;