САЩ създават нови подразделения за борба с терористичната пропаганда вътре в страната и зад граница. Това съобщи официалният представител на Съвета за национална сигурност на САЩ към Белия дом Нед Прайс. В задачата на новите части ще влиза борба с разпространението на екстремистката идеология на Ислямска държава и Ал Кайда.

Според него, новата «работна група по борба с екстремизма ще действа под егидата на министерството на националната сигурност и правосъдието на САЩ».

В нейните задачи ще влизат противодействие срещу използването на терористите на интернет, в това число социалните мрежи, за организиране на нападения, вербуване на привърженици и разпространение на възгледите вътре в САЩ.

Аналогични задачи на международната арена ще бъдат поставени пред Глобалния център за взаимодействие, който ще бъде създаден към държавния департамент на САЩ и ще се заеме със сътрудничеството с другите държави.

Той ще работи «със задграничните партньори, правителства и НПО», уточни представителят на Съвета за национална сигурност на САЩ.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;