Кьолн 3_nНападенията над жени в новогодишната нощ в Кьолн и в други немски градове потресоха Германия, на фона на развихрилия се скандал обществеността разбира за нови и нови престъпления, извършени от бежанци и мигранти. Това в събота написа вестник Bild.

Според информация от изданието, полицията в редица градове е получила специални указания да не афишира закононарушенията на мигрантите, за да не предизвика социален взрив и недоволство. След събитията в Кьолн властта в страната и ръководството на града  на 5 януари подчертаха, че няма сведения за участие в нападенията от страна на бежанци. Но попадналият в медиите документ от 2 януари, в който полицията анализира ситуацията в Кьолн, доказва обратното: стражите на реда са задържали над 70 човека, болшинството от тях такива, които молят за убежище.

Високопоставен сътрудник на полицията от Франкфурт на Майн в интервю за изданието отбелязва, че «има строги указания ръководството да не съобщава за престъпленията, извършени от бежанците».

«Делата по наказателните престъпления, в които са заподозрени лица, имащи чуждо гражданство и са регистрирани в учреждения за първоначален прием на бежанци, се изтикват встрани», — отбелязва събеседникът на изданието.

Според Bild, полицаите от Хесен на едно от закритите заседания са получили указания да не огласяват подобни дела.

«На ръководителите на отделите за връзка с обществеността беше казано, че темата «бежанци» може да бъде използвана от десни екстремисти, за да настройват гражданите против мигрантите, които се нуждаят от защита», — призна представителят на МВР Михаел Шайх.

Както отбелязва изданието, «подобни указания са били дадени и на полицията от Северен Рейн-Вестфалия».

Правоохранителните органи са получили предписание да не огласят инцидентите, случващи се В и ОКОЛО приютите за бежанци.

Вече стана ясно, че освен Кьолн Хамбург, Берлин, Франкфурт на Майн, Щутгарт, жени са били насилвани в новогодишната нощ и в Билефелде, където около 500 мъже блокирали пътя към една дискотека и нападнали представителките на слабия пол.

В град Вайл ам Рейн четирима сирийски бежанци са изнасили в навечерието на Нова година две непълнолетни момичета на възраст 14 и 15 години. За това дело полицията съобщи едва на 7 януари след многобройните питания от страна на медиите.

В Саксония, според шефа на МВР Маркус Улбиг, през 2015 година са извършени над хиляда престъпления в приютите за бежанци. От 11 дела за опит за убийство и убийство  обществеността е разбрала само за три. Осем дела, свързани със сексуална агресия и изнасилвания, в това число на деца, да останали «в тайна» за обществеността.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;