Париж 6x414В северния район на Париж бе предотвратен опит за терористичен акт. Неизвестен мъж с нож в ръка и пояс шихад се опита да се вмъкне в полицейския участък на 18-ти окръг в столицата на Франция.

За щастие никой, освен нападателят, не пострада. Правоохранителите бяха принудени да застрелят терориста.

На снимката се вижда, как труп на мъж бива оглеждан от робот, а всички хора са евакуирани на безопасно разстояние.

Полицията на Франция съобщи, че преди нападението над полицейския участък, мъжът е извикал «Аллах акбар!».

Министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Каньов пристигна в полицейския участък на 18-ти окръг, до чиято врата стоеше тялото на убития терорист с нож и пояс шихад.

Париж 42

Това съобщи официалният представител на МВР на Франция Пиер-Анри Бранде.

«Ръководителят на министерството и префектът на полицията на Париж Мишел Кадо, също искат да разгледат мястото на произшествието», — сподели Бранде.

Очевидци потвърдиха информацията, че нападателят е бил опасан с пояс на смъртник с взривни материали.

«На мястото на инцидента работят сапьори, рано е да се правят каквито и да са изводи», — каза представител на МВР на Франция.

Припомняме, че това е вторият опит за терористичен акт в Париж. Първият път столицата на Франция бе подложена на серия от взривове, както и със задържането на заложници в местен театър. Полицията съобщи, че в резултат действията на Ислямска държава на 14 ноември са загинали няколко стотин граждани, много са ранени.

Обновена информация: При огледа на тялото на терориста е установено, че поясът шихад е бил камуфлаж и не е представлявал никаква реална опасност.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;