Първи случай на нападение над жени в новогодишната нощ констатираха във Виена

Виена попълни списъка на градове, в които по време на новогодишната нощ са били извършени нападения над жени. Както съобщават австрийските медии, в столичната полиция са постъпили жалби от три момичета, пострадали от действията на мигрантите.

От случилото се става ясно, че жертвите на нападението на Нова година са били във виенския парк за развлечения Пратер. С момичетата започнали да се закачат и да проявяват сексуална агресия няколко мъже, които, според описанията на пострадалите, са били мигранти. И на трите жени са били откраднати лични вещи.

И в полицията в Залцбург са постъпили аналогични жалби. Става въпрос за седем случая, в които обект на насилие от страна на мигранти са били жени.

В Австрия се разгаря скандал по повод изказването на главния виенски полицейски началник Герхард Пюрстл и неговите съвети към представителките на нежния пол.

«Жените трябва да ходят по нощите със съпровождащи ги, да избягват опасните места, да не употребяват напитки, предложени им от непознати. Това беше актуално и по-рано, ще остане такова и в бъдеще», — каза той за изданието Krone.

Коментари:

Зареждане ...