АЗОВ ИД 1В полк “Азов” откриха бойци от ИД

В Интернет се появиха доказателства, че в украинския националистически полк “Азов” служат бойци от Ислямска държава. Хакерите от “КиберБеркут” публикуваха снимка и видео.

Те съобщават, че са успели да получат достъп до смартфона на един от бойците в полка. В паметта на устройството са намерени снимки и кадри, които са запаметили хора в камуфлаж с нашивки “Азов”, но едновременно и такива в черни дрехи на ИДИЛ с арабски текст.

“Всички демократи и либерали, ценители на Европейските ценности – събудете се! Призоваваме световната общност да обърне внимание върху това, че украинските военни използват бойците от ИД от Турция, Сирия и други източни страни! – пишат хакерите от “ХиберБеркут” в обръщението си до снимките.  – Рискувате да срещнете тълпи уахабити, желаещи вашата кръв и стотици тренировъчни лагери на същите терористи, които с удоволствие ще повторят парижката трагедия практически във всяка точка на Европа!”.

Командването на полс “Азов” и ръководството на Националната гвардия на Украйна не са направили никакви изявления по повод информацията. До момента тя не е коментирана или опровергана.

АЗОВ ИД JAАЗОВ ИД w

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;