Бежанците, които нарушават закона, трябва незабавно да бъдат депортирани от Германия дори в случай, ако техният статус се разглежда в момента. Това заяви министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер в интервю за немското издание Die Welt, публикувано на 7 януари.
«Този, който извършва сериозно престъпление, без значение какъв статус има, трябва да очаква депортация от Германия»,  каза политикът.

В Германия действа правилото, че за извършено престъпление бежанецът може да получи до три години затвор на територията на Германия.

«Трябва да обсъдим промяната на това правило», — каза министърът.

Така той реагира на събитията в Кьолн по време на новогодишната нощ, когато около хиляди млади хора с «арабска и северноафриканска външност», разделени на групи, нападнаха жени. В полицията има вече над 100 жалби. Публикуван е полицейски отчет, който подробно описва всичко, което се е случило в града в първата нощ на 2016 година.

В същото време критика и недоумение предизвика предложението, направено от кмета на Кьолн Хенриета Рекер. Тя счете за целесъобразно да въведе «кодекс за поведение» за жени и момичета. В частност, предлага се следното: жените и момичетата да стоят «на една ръка разстояние» от непознати мъже.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;