Оставам в политиката.

Мога да бъда изключен от партията, но няма как да бъда изключен от идеите си, каза бившият лидер на ДПС Лютви Местан на пресконференция.

„Не приемам начина, а особено мотивите, с които бях изхвърлен. Аз бях ритуално политически екзекутиран, както в най-ярките образци на тоталитаризма — не ми бе предоставено правото на последна дума. Не бях допуснат на заседанието. Специално попитах тогавашния заместник-председател Рушен Риза дали ще имам достъп. Беше ми пределно ясно, че няма да имам достъп още при определянето на мястото на екзекуцията ми – сараите”, сподели Местан.

„Декларацията ми не е какъвто и да е гаф. Написах я в една от стаите на Народното събрание. Там бяха много мои колеги, включително и представители на сегашната тричленка, която управлява ДПС”, — допълни Местан по отношение на мотивите за изключването му от ДПС.

Бившият лидер на Движението за права и свободи призова декларацията да бъде прочетена отново, а текстът ѝ — подробно анализиран.

„Всички ръкопляскаха по съвест. Дали по съвест, обаче, гласуваха за изключването ми заради същата тази декларация”, — попита Местан.

„Не им се сърдя. Простих им. Но не искам да бъда на тяхно място”, — допълни бившият лидер на ДПС

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;