Гърция бежанциСело Lagina, намиращо се в северна Гърция, в района на Суфли, е затрупано от сняг. Там пристигат около 40 сирийски бежанци. Вървят пеша. Премръзнали са. Едва са живи.

Стигат до градския площад. Неделя сутринта е, 3 януари 2016 година.

В групата бежанци има около десет деца. Те са в ръцете на родителите си.

Faros 24 News успя да улови случващото се около пристигналите в града бежанци от Сири Историята се разпространи из социалните и новинарски мрежи в Гърция като горски пожар.

Местните хора се втурват да помагат на премръзналите хора, бягащи от зверствата на джихадистите и от войната. Гърците насочват бежанците към църквата на селото. Там има литургия.

Местните хора казват, че целия църковен персонал, както и енориашите се втурнали да помагат на премръзналите хора. Дали им хляб и бутилки с вода.

В църквата в същия момент се извършвала служба за починал човек. Семейството на починалия раздало на бежанците питките хляб, които били приготвени за членовете на семейството, за помен на починалия техен близък.

Селяните раздали на премръзналите бежанци одеяла и топли дрехи, донесли и още храна.

Накрая пристигнали властите. Те също предоставили на бежанците одеяла и храна. Всички бежанци вече са в местен център за прием и регистрация.

Добре е, когато се помага на хора в нужда.

Човешко е. Обратното е зловещо.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;