Директорът на Съюза на училищата в САЩ е уличен в разхищение на 110 хиляди долара, главно за лични разходи и удоволствия. Такъв извод направи публикувания отчет на Сметната палата на щата Северна Каролина.

Докладът касае бившия директор на Обединението на училищата в окръг Вашингтон Джоузеф Дейвис, която миналата година е бил повишен и назначен за директор на училищата в град Фергюсън, щата Мисури. Това предградие на Сент Луис през 2014 година стана арена на масови вълнения и протестни акции срещу расовата дискриминация и произвола на полицията.

Според отчета на одиторите, Дейвис, чиято работна заплата от предишната месторабота била в размер на 125 хиляди долара на година, допуснал нецелеви разходи в размер на 16 хиляди долара, а също не се е отчел за още 94 хиляди долара. Дейвис изразходвал държавни пари за хотели, наем на автомобили, подаръци, списания и развлекателни мероприятия, които не влизали в кръга на задълженията му.

«Подчинените препоръчвали на директора да не изразходва целевите средства за развлечения, но той игнорирал съветите им», — отбелязват одиторите.

Дейвис не вижда в действията си нищо осъдително.

«Нямам какво да крия за разходите си. Аз съм честен човек, имам нужди», — заяви директорът на училищата във Фъргюсън.

 

Тагове: ; ; ; ;