В края на 2015 година Киев и Анкара разшириха сътрудничеството си, а сега няколко стотин военни от Турция и съседните й държави пристигнаха в Мариупол, за да подкрепят украинската армия. Голяма е вероятността в Донбас отново да започнат активни военни действия, прогнозира австрийският Contra Magazin.

В Мариупол пристигнаха 300 бойци от Турция и съседните й страни, съобщава австрийското издание. След стотиците кримски татари, това са още три батальона, които могат да нападнат Донбас в източна Украйна, отбелязва изданието.

Независимо от Минските съглашения, в този регион страните отново могат да започнат активни военни действия, подчертава авторът на статията.

По-рано в Украйна бе създадена партизанска част, към която се присъединиха кримски татари от турски произход, припомня изданието. Както се съобщава в статията, те са финансирани от турското правителство.

В източна Украйна отново и отново се стреля върху жилищни райони. Автори на атаките са прозападните въоръжени сили на украинското правителство, които използват тежка артилерия, подчертава Contra Magazin.

Струва си да си спомним, че кримските татари, а и други лица от турски произход участваха в блокадата на Крим, отбелязва изданието.

В Крим бе забелязана вече първата турска групировка «Сивите вълци», която отдавна е смятана за терористична организация, подчертава изданието.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;