Жителите на украинския град Геническ, разположен в Херсонска област изразиха благодарност към руския президент Владимир Путин за бързата реакция и доставката на газ в града.

 

Putin_1

 

Минусовите температури и студът буквално парализираха нормалния живот в града. Жителите на Хеническ останаха на студено няколко дни.

Кметът на украинското градче се обърна за помощ към руския президент, който обеща да се погрижи за разрешаване ситуацията и спази обещанието си.

» Владимир Путин постави този въпрос за решаване изхождайки от хуманитарни съображения, след постъпилото обръщение от кмета на град Хеническ, за да помогне на хората- заяви прес-секретарят на президента Дмитрий Песков в понеделник вечерта.

 

Днес, 05 януари въпросът вече е решен и хората няма да стоят повече на студено. Компанията «Черноморнефтегаз» ще доставя в града до

20 000 кубични метра на денонощие, заяви генералния директор на Кримската компания Игор Шабанов.

» Мощностите на газотранспортиращата система в Украйна са недостатъчни за отопляването на града, за това след постъпилото обръщение за доставка на газ, ние го адресирахме към властите на Русия  и получихме разпореждане от президента за осъществяване на доставките към Хеническ- коментира  Шабанов.

 

Жителите на Хеническ побързаха да благодарят за грижата и вниманието към техният проблем.

Газоснабдяването в града е възобновено на 04 януари в 22:40 московско време.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;