Интервю с изпълнителния директор на международната информационна агенция News Front, Константин Книрик  в предаването » На самом деле» с водещ Сергей Веселовски. Каква беше изминалата 2015 година за света, и за  работата на информационната агенция, какви са очакванията и плановете за новата година.

 

 

» Изминалата година за нас беше  успешна като цяло, ако изключим поредицата трагични събития. Годината беше белязана със събития от планетарен мащаб, включително такова събитие като свалянето на нашия самолет.

 

Ако конкретно говорим за агенцията, вдигнахме достатъчно високо летвата за себе си, Сергей Михайлович, което значи, че  сега ще ни е достатъчно сложно да поддържаме това ниво, но ще се стремим и няма да спираме до тук.»

 

 

 

Безымянный

 

 

«Най-важното достижение за изминалата година за агенция News Front, е стартирането на нови редакции.

Освен английска и немска, включихме редакции на сръбски и български език, което никак не е маловажно за нас.

 

 

 

Много от зрителите ни задаваха въпроса, защо акцентираме вниманието си на Балканския регион, но мога да кажа, че историческия опит показва, че световните войни, за съжаление, са започвали именно от Балканите.

Днес например,  тази трагична ситуация за Черна Гора, свързана с несъгласието на народа за влизане на страната в НАТО, и желанието на управляващия режим да въвлече хората в този военен съюз- всичко това ни кара да обръщаме внимание на случващото се.

 

 

 

В Черна Гора и Сърбия има страшно много наши хора- в буквален смисъл, такива които ни подкрепят и съчувстват, които следят изцяло успехите и постиженията на Русия, скърбят заедно с нас, изразяват съболезнования в трагичните ситуации. И за това смятам, че балканския регион се явява един от най-приоритетните за нас региони, и нашата задача е, в това число и информационна, да не позволим и да не допуснем реализиране на «украински сценарий» на САЩ в Черна Гора- подчертава ръководителят на агенцията.

Цялото интервю с ръководителят на Информационна Агенция News Front може да гледате тук

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;