Премиерът на България Бойко Борисов направи неочакван коментар в интервю за БТВ в понеделник 04 януари.

«Путин ни обича ( нас българите), -коментира Борисов снимката с руския президент и подаръкът Йорго- каракачанката, която премиерът подари на Владимир Путин при посещението му у нас през 2010 година. Идването на Владимир Путин тогава беше радостно събитие за цялата страна, и интересен факт, е че една от снимките запечатала срещата е включена в годишния календар с руския президент.

46

Премиерът коментира и спирането на газта в новогодишната нощ, като подчерта, че това по никакъв начин няма да повлияе на отношенията между България и Русия, и допълни, че » Газпром» няма никаква вина за случилото се, като по този начин отхвърли опитите за създаване на изкуствена паника.

Въпреки членството на страната ни в ЕС и агресивния блок НАТО, над 80 % от българите пазят топли чувства към Русия, и все по-ревностно отстояват тази позиция, която особено силно разстройва Вашингтон.

Бойко Борисов няколко пъти прави изказвания, от които става ясно, че все пак разбира ценността на тези връзки, въпреки официалната прозападна линия, която България е заставяна да държи.

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ;