Доналд ТръмпДоналд Тръмп увери също, че в случай на победа на изборите, в никакъв случай няма да се отнася лекомислено към варианта за евентуална употреба на ядреното оръжие на САЩ

Светът би бил много по-сигурен, ако липсваха многобройните вмешателства на САЩ в Близкия Изток и Северна Африка, което се наблюдава за последните 13 години. Това каза в неделя Доналд Тръмп, претендент за президентския пост в САЩ от Републиканската партия.

“Ако не бяхме сътворили ТОВА в Близкия Изток, но светът днес би бил значително по-безопасен. Ето, избавихме се от Саддам Хюсеин. Не казвам, че той бе добър. Той беше лош. Но това, което имаме днес, е много по-лошо”, — заяви Тръмп в ефира на телевизя СиБиЕс.

Към грешките на Вашингтон той причисли и политика по отношение на Либия, в резултат на която бе свален и убит Муамар Кадафи, както и политиката на САЩ по отношение на Сирия.

“Всичко това доведе до възникването на терористичната групировка Ислямска държава. Това доведе до масовата миграция от Близкия Изток и Северна Африка. Всичко това доведе до мащабна гибел на хора и разрушения”, — каза Тръмп, който, съдейки по резултатите от допитванията до общественото мнение, е абсолютен лидер в избирателната надпревара сред републиканците вече няколко месеца.

Той подложи на жестока критика своята съперница – бившата “първа лейди”, сенатор и държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън. Тя в момента, както и Тръмп, е кандидат за президент, но от името на Демократическата партия.

“Целият свят е изваден от равновесие. По времето, в което Хилъри Клинтън беше държавен секретар на САЩ, тя извърши ужасяващи неща…Нейните некомпетентни решения повлякоха след себе си гибелта на множество хора”, — убеден е Тръмп.

Във връзка с това той уточни, че има предвид гибелта не само на граждани на САЩ, но на първо място членове на американския персонал в Либия, в това число посланика на САЩ в Либия Кристофър Стивънс, който бе брутално изнасилен и убит публично от ислямистка тълпа, както и жители на Близкия Изток и Северна Африка.

“Сигурен съм, че никой, освен мен, не може да нанесе такова зашеметяващо поражение на Хилъри Клинтън. Макар тя непрестанно да отправя вопли да гласуват за нея, за да бъде първият президент-жена в Щатите”, — добави ексцентричният милиардер.

Той заяви, че ако спечели победа на президентските избори, в никакъв случай няма лекомислено да се отнася към потенциалното използване на ядреното оръжие на САЩ.

“За мен това наистина е крайно средство”, — отбеляза той.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;