Сирия провал атака _nСирийската армия води ожесточени боеве с бандитските части южно от Дамаск.

Както съобщава в електронната си версия вестник Ал-Ватан, правителствените сили са отблъснали контраатаката на терористите в Шейх-Мискин – ключов град, намиращ се на кръстопът  в южната провинция Дераа.

Според сведения на очевидци, по време на боевете са били унищожени полевите командири на групировките “Джунд Рахман”, “Шухада Хауран” и “Джебхат ан-Нусра”-

Сирийската войска в този участък на фронта се готви към мащабна операция, която ще обхване също съседната провинция Ел-Кунейтра. Както посочи военният експерт Али Шахад, командването на ВС на САР има намерение в първите три месеца на новата година да премине от отбранителна към настъпателна тактика и напълно да прекрати снабдяването за противника, идващо от йорданската граница към столицата.

В Латакия в северо-западната част на страната сирийските военни са преградили пътя на бандите на терористите, опитващи се да се промъкнат в планинския район Бурдж ел-Касаб от страна на турската граница.

Както съобщи военен представител, терористите “се възползваха от мъглата и внезапно атакуваха с големи сили армейските позиции”.

“Но бойците от сирийската армия отбиха атаките им, унищожавайки десетки терористи”, — отбеляза офицерът.

Сирийските ВВС нанесоха удари по укрепленията на бандите от ИД в провинция Хомс. Според информационна агенция SANA, авиорейдовете са били извършени в района на Ел-Карятейн, където са съсредоточени основните сили на терористите. Подробности за загуби не се посочват.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;