Русия Сирия нова годинаВ Сирия продължават жестоките боеве в провинция Хомс за контрола над големите градове Мхин и Хаварин.

Позициите на терористите от ИД се щурмуват от подразделенията на сирийската армия и формированията на ливанската Хизбулла.

От въздуха настъплението се подкрепя от щурмовите самолети на ВКС на Русия Ми-24П.

В мрежата се появиха видео кадри на ракетни удари по укрепленията на екстремистите, осъществени от руските “Крокодили”. Така терористите бяха поздравени с настъпващата Нова година.

15-та бригада и 17-та бронетанкова дивизия на ВС на САР завзеха от ислямистите Шейх Мискеен и бившата военна база на 82-ра бригада.

Водят се ожесточени кръвопролитни боеве. Отблъскват се непрекъснатите атаки на противника, който се стреми да си върне стратегическите точки, с помощта на които може да контролира жизнено важното шосе Кунейтра-Рака, преминаващо през града.

В юго-източната част на провинция Хомс успешно действа 67-а бригада на ВС на САР, която на 30 декември освободи 5 селища, а на 31 декември изтласка противника от населеното място Janiyah, унищожавайки 17 ислямисти.

Навечерието на Нова година терористите от ИД в столицата на провинция Дейр-ез-Зор също се оказа печална.

Започналото настъпление на терористите от ИД бе спряно, а групировката разгромена. В боя се отличиха десантчиците от 104-та бригада, отбраняваща авиобазата, разположена в покрайнините на града.

Бандитските формирования окончателно бяха изтласкани от района Ал-Сина, унищожени бяха 40 терористи.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;