9 май 8В резултат на последователната модернизация на Въоръжените сили на Русия, явното преимущество на руската армия вече е факт, каза генералът от НАТО Ханс-Лотар Домрез.

Случилото се е следствие от развитието на  руската електроника и инженерно изкуство, отбелязва австрийското издание Contra Magazin.

Както то отбелязва, с въоръжените сили на НАТО се е случило точно обратното – тяхното влияние е намаляло с 25 %. За да бъде балансът на силите отново налице, генералът съветва да се започнат преговори за разоръжаване между НАТО и Русия.

В статията се казва, че западните държави са поразени от високата точност на руските авиоудари. Заедно със Су-24, които са на въоръжение в СССР от 1974 година, Русия използва крилати ракети, изстрелвайки ги от Каспийско море.

Военни действия от такъв вид са възможни само чрез съвременната електроника и инженерно майсторство на руските специалисти, пояснява изданието.

Русия продължава да усъвършенства съвременната си военна техника, подчертават авторите на статията.

Например, руският многоцелеви изтребител от пето поколение ПАК ФА (Т-50) ще бъде снабден с “футуристичен радар”, отбелязва австрийското издание.

През 2014 година руският бомбардировач Су-24, снабден с най-нов радиоелектроннен комплекс, е шокирал американците, припомня изданието.

Тогава самолетът е парализирал в Черно море суперсъвременната американска система за управление на ракети, намираща се на самолетоносача “Доналд Кук”.

След произшествието 27-те членове на екипажа на самолетоносача написали молби за напускане.

Австрийското издание обяснява тези възможности на руската армия с технологията SITREP, която разполага със специализирана изчислителна подсистема, която се използва в бойните действия на ВКС на Русия. Тази система, използвайки данните на ГЛОНАСС, постоянно съпоставя  позициите на самолетите и целите.

Тя отчита такива показатели като налягане, влажност, скорост на вятъра, скорост на полета, а и други фактори, значими за бойните действия, пише изданието

В системата присъстват и данни за наземните позиции и позициите на другите самолети, отбелязва изданието.

НАТО и особено САЩ влагат средства за тотален контрол, а Русия се опитва да използва техническите си сили и възможности така, че да минимизира загубите, подчертава австрийското издание.

Припомняме думите на Домрез:
”От момента, в който Путин стана за втори път президент, руските въоръжение сили вече са съвременни, гъвкави и боеспособни, т.е. те са силни в количествено отношение”.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;